Press "Enter" to skip to content

Stockholm i Sprint VM 2021 samt Tokyo OS och Paralympics

Stockholm hade äran att få se två av sina kanotister delta vid tävlingarna under OS i Tokyo. Linnea Stensils, Vaxholms KS som sedan länge kvalat in till OS. På en kvotplats på 200 meter fick vi se Petter Menning från Vaxholms KS och tidigare aktiv i Örnsbergs KS.

Sverige och i synnerhet vi Stockholmare tackar de båda superatleterna för uppvisningen och gratulerar oss själva till Linnéas två 5:e platser på både 200 meter och på 500 meter, samt Petters lika imponerande prestation med en 6:e plats på 200 meter. Petter slog även till med en exceptionell tid på 200 meter, i försöket körde han 200 meter på den snabbaste tid som dittills registrerats på distansen.

Ytterligare en av våra Stockholmare, Helene Ripa från Brunnsvikens KK, deltog på distansen 200 meter men då i Paralympics. Helene Ripas placerade sig på en femteplats. Åter, ett stort tack för uppvisningen.

Våra Stockholmskanotister var efter OS dock ännu inte nöjda med årets internationella framgångar. Vid Sprint VM i Köpenhamn fick vi se Petter Menning ta sin fjärde individuella VM medalj. Petter körde in som två på 200 meter och knep därmed silvret. Linnea Stensils körde stabilt och imponerande som alltid och placerade sig precis under pallplats på alla de tre distanser hon körde.

Linnea tog dessutom en sjätteplats i mix med Petter. Helene Ripa tog sig trots att kroppen bråkade rejält med henne till en niondeplats i parakanot 200 m.