Press "Enter" to skip to content

Tävling

Covid & tävlingsverksamhet

Om du skall arrangera eller delta i kanottävling skall du först sätta dig in i vilka förutsättningar som gäller, det gör du hos folkhalsomyndigheten.se och hos Svenska Kanotförbundet kanot.com, även Riksidrottsförbundet rf.se kan ge dig vägledning. Länsstyrelsen Stockholm informerar om eventuella lokala restriktioner.

Stockholm till OS och Paralympics i Tokyo

Stockholm kommer få äran att se tre av sina kanotister delta vid tävlingarna i Tokyo 2021. Linnea Stensils, Vaxholms KS har sedan länge kvalat in till OS. På en kvotplats på 200 meter kommer vi att få se Petter Menning från Vaxholms KS och tidigare aktiv i Örnsbergs KS. Helene Ripa från Brunnsvikens KK har även hon kvalat in sig på distansen 200 meter men då i Paralympics.

OS för våra sprintkanotister från Stockholm är planerat till 3-8:e augusti. Helene Ripas Paralympics ligger senare med start 24:e augusti och avslut den 5:e september. Även kanotslalom ligger i OS programmet och går av stapeln den 26 till 31:a juli.

Stockholms Kanotförbunds engagemang

Distriktsmästerskap

Distriktsmästerskap i de discipliner som är aktiva i regionen arrangeras något sporadiskt. Vanligast är arrangemang av DM i disciplinen kanotsprint. Det är Stockholms Kanotförbunds uppgift att sanktionera DM arrangemang.

S:t Erikspaddeln

S:t Erikspaddeln är en klassisk barn och ungdomstävling i cupform som oftast omfattar ett kortlopp, ett långlopp samt besättningspaddling. S:t Erikspaddeln kan även arrangeras i annan form än som tävling när arrangerande klubb så väljer, med moment i mer lekfull stil. S:t Erikspaddeln brukar arrangeras tre till sex gånger per säsong. Det är bra om man kan paddla, men det krävs väldigt lite erfarenhet för att delta.

Datum för kommande tävlingar hittar du i vår Kalender och inbjudningar samt resultat ligger längre ner på den här sidan.

Stockholmscupen

Stockholmscupen kan beskrivas som paddling med gemensam start och oftast med tidtagning på en förutbestämd bana hos de arrangerade Stockholmsklubbarna. Cupen passar den som har lite mer erfarenhet av paddling eller får stöttning av en mer erfaren paddlare. Stockholms Kanotförbund stöttar cupen genom att stå för vissa administrativa kostnader.

Nationella tävlingar

Nationella tävlingar är till exempel ungdomscuper, SM och regattor. Där stödjer vi och söker initiativ till samarbeten mellan stockholmsklubbarna. Ett exempel är vissa av de aktiviteter som arrangeras av tränarsammarbetet Föreningen Kanot Storstockholm, även kallat Kraftcenter.

Tillhör du en klubb som inte är etablerad i något av ovanstående samarbeten är du välkommen att kontakta StKF så att du får del av informationsflödet eller blir lotsad till rätt kontakt. Klicka på det länkade ordet för att läsa mer om respektive tävling.

2021 Tävlingsinbjudan

2021 S:t Erikspaddeln 3/6 hos Örnsbergs KS

2021 S:t Erikspaddeln 23/6 hos Stockholms PK

2021 S:t Erikspaddeln 15/8 hos Vaxholms KS

2021 S:t Erikspaddeln 9/9 hos Örnsbergs KS

2021 S:t Erikspaddeln / hos KK Glid

2021 Distriktsmästerskap 19/9 hos Brunnsvikens KK

2021 Tävlingsresultat

2021 S:t Erikspaddeln

2021 Distriktsmästerskap

2019 Tävlingsresultat

2019 Distriktsmästerskap i Långdistanspaddling & Surfski

padel paddel