Press "Enter" to skip to content

Nuläget Covid-19, påverkan på idrottsrörelsen

(nedan är en kopiering av RF SISU e-brev om det senaste angående idrottande.

Regeringen och Folkhälsomyndigheten (FHM) beslutade förra veckan om ändringar i de allmänna råden från och med den 6 februari. Då gavs det klartecken även för de som är födda 2002-2004 att börja träna organiserat inomhus igen. Det är positivt att myndigheterna har varit lyhörda i samtalen med idrottsrörelsen och att de ser ett stort värde i organiserad föreningsledd träning under pandemin. Beskedet visar hur viktig idrotten är för fysisk aktivitet, gemenskap och för att må bra. Fortsatt gäller dock att avstå från att ordna eller delta i läger, matcher, cuper och andra tävlingar, med undantag av sådan idrott som är yrkesmässig eller enstaka matcher eller tävlingar som riktar sig till barn födda 2005 och yngre. Pandemin är långt ifrån över. Fortsatt gäller stort ansvarstagande. Håll i, håll ut och följ myndigheternas allmänna råd. 
Läs mer: Information till idrottsföreningar och träningsanläggningar om covid-19 från FHM